Peixos

Els peixos són el grup més antic de vertebrats i s’han adaptat molt bé al medi en que viuen.

 

Hi ha dos grups de peixos, un amb esquelet ossi i brànquies per respirar i un altre grup més reduït que tenen un esquelet cartilaginós (taurons)

Els peixos es caracteritzen per tenir el cos recobert d’escates i la presència d'aletes, que els serveixen per moure's (una aleta dorsal, dues pectorals, dues ventrals, una anal, una caudal o cua).

 

La majoria dels peixos tenen el cos revestit d’escates, però algunes espècies les substitueixen per espines com el peix globus, i n’hi ha d’altres que presenten la pell nua i llefiscosa, sense escates, com les bavoses.

 

Moltes espècies de peixos han desenvolupat mecanismes per defensar-se dels seus depredadors: espines verinoses, descàrregues elèctriques i comportament agressiu. Algunes espècies adverteixen els seus depredadors del seu perill mitjançant colors cridaners.

Dactylopterus volitans
(xoriguer)
Syngnathus typhle
(agulla o agulleta morruda)

Viu als prats de Posidonia oceanica o en llocs on s'hi acumulen fulles.
Normalment se'l confón amb una fulla de la Posidonia en procés de degradació.
Sphyraena sphyraena
(espetó, espet o barrracuda)
Scorpaena scrofa
(cap roig o escòrpora roja)
Trachinus draco
(aranya)
Remenen la sorra amb dos tentacles que tenen sota la boca per buscar petits crancs, cucs, etc..., dels quals s'alimenten.
Mola mola
(peix lluna)
Serranus cabrilla (serrà)
És un dels peixos més característics dels substrats rocosos. Presenten una coloració de taques marrons i vermelloses que varia en intensitat segons el lloc on viuen.
Mullus surmuletus (moll de roca)
Remenen la sorra amb dos tentacles que tenen sota la boca per buscar petits crancs, cucs, etc..., dels quals s'alimenten.
Hippocampus hippocampus (cavallet )
Cavallet de mar de musell curt, característic dels fons de sorra.
Show More

I'm another title

​​Club de submarinismo SASBA Badalona ... desde 1973

Visítanos en:

© 2013 by SASBA BADALONA. All rights reserved.

NOTA: todas las fotos publicadas en esta web tienen el consentimiento de los fotógrafos y queda prohibida toda difusión fuera de esta web sin el permiso del mismo.